Zasebnost na spletnem seminarju

Zadnja sprememba teh pogojev uporabe je bila izvedena 3. maja 2020.
OBVESTILO O VAROVANJU ZASEBNOSTI

Vaša zasebnost nam je pomembna. Želimo vas seznaniti in poučiti o naših postopkih zbiranja, uporabe in razkrivanja podatkov ("obdelava"), ki se neposredno ali posredno nanašajo na vas kot posameznika ("osebni podatki").

To obvestilo o varovanju zasebnosti opisuje, kako družba Syngenta Agro d. o. o. (Kržičeva 3, 1000 Ljubljana.), v nadaljnjem besedilu: družba Syngenta Agro d. o. o. ali "upravljavec", pa tudi "mi", "naš" in "nas", kot upravljavec podatkov obdeluje vaše osebne podatke v zvezi s spletnimi seminarji, ki jih gostimo.

Naj na kratko pojasnimo: Družba Syngenta Agro d. o. o. gosti spletne seminarje prek aplikacije Zoom, snema spletne seminarje in videoposnetke teh spletnih seminarjev nalaga v omrežje YouTube ter na spletno mesto družbe Syngenta Agro d. o. o. To pomeni, da, ko se pridružite spletnemu seminarju, ki ga gostimo, družba Syngenta Agro d. o. o. obdela vaše osebne podatke. Nekatere od vaših podatkov bomo razkrili drugim udeležencem spletnega seminarja (npr. vaše ime se lahko pojavi na seznamu udeležencev, slišal se bo vaš glas, če boste zastavili kakšno vprašanje, prikazala se bo vaša podoba, če boste imeli vključeno kamero na vašem računalniku ali telefonu).

Zato pozorno preberite ta pravilnik in, če imate kakršna koli vprašanja, ali vas podrobneje zanima kaj v zvezi z varovanjem osebnih podatkov, se brez oklevanja obrnite na nas prek naslednje točke za stik: dataprivacy.si@syngenta.com

1) Namen obdelave
Namen obdelave je olajšati izvedbo spletnega seminarja in zagotoviti dostop do njega. V nadaljevanju je namen obdelave povezan s snemanjem in objavo videoposnetka v omrežju YouTube in na spletnem mestu družbe Syngenta Agro d.o.o. s ciljem omogočiti, da do spletnega seminarja dostopa širša strokovna javnost (npr. za tisti, ki se niso mogli v živo udeležiti spletnega seminarja).

2) Pravna podlaga za obdelavo
Pravna podlaga za obdelavo podatkov za zgoraj navedene namene, ki jo izvaja družba Syngenta Agro d. o. o., je vaše soglasje, skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/04, str. 10389).
Upoštevajte, da lahko svoje soglasje kadar koli umaknete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave na podlagi soglasja pred izvedbo obdelave.

Za predložitev svojih podatkov se odločite prostovoljno Brez predložitve nekaterih podatkov se žal ne boste mogli udeležiti spletnega seminarja.
V času trajanja seminarja se vedno lahko sami odločte, da vaše ime ne bo prikazano, da boste izklopili svoj mikrofon ter izklopili kamero; v tem primeru vaše ime, podoba in glas ne bosta na posnetku.

3) Kategorije obdelanih podatkov
Obdelujemo podatke, kot so vaše ime, priimek, elektronski naslov, mobilna številka ali drugi podatki, ki ste jih vnesli za svojo identifikacijo na prijavnem formularju spletne strani ali ob prijavi na spletni seminar. Obdeluje se tudi vaša podoba, informacije in vsebina, ki jo boste morda delili med trajanjem spletnega seminarja.

Pomnite, da lahko nekatere podatke o vas zbira tudi spletno mesto Zoom. Več informacij je na voljo tukaj: https://zoom.us/privacy ("Podatki, ki jih naš sistem zbira o vas").

Rok hranjenja
Vaši identifikacijski podatki se hranijo pet let. Videoposnetek (posnetek) spletnega seminarja se hrani pet let.

4) Prenos podatkov, prejemniki
Glede na to, da družba Syngenta Agro d. o. o. spletne seminarje gosti prek omrežja Zoom, kot ponudnika storitev uporablja družbo Zoom Video Communications, Inc. Družba Zoom Video Communications, Inc. ima sedež v Združenih državah Amerike, kar pomeni, da bodo vaši osebni podatki preneseni v tretjo državo. Zagotovljeni bodo ustrezni zaščitni ukrepi pri prenosu teh osebnih podatkov z dejstvom, da družba Zoom Video Communications, Inc. sodeluje in je potrdila svojo skladnost z okvirom zasebnostnega ščita EU-ZDA in zasebnostnega ščita Švica-ZDA. Več informacij o varnostnih praksah družbe Zoom Video Communications, Inc. je na voljo tukaj: https://zoom.us/zaseb

Pomnite, da lahko nekatere podatke o vas zbira tudi spletno mesto Zoom. Več informacij je na voljo tukaj: https://zoom.us/privacy ("Podatki, ki jih naš sistem zbira o vas").

V nadaljevanju, kadar videoposnetek spletnega seminarja naložimo v omrežje YouTube, vaše osebne podatke posredujemo družbi Google LLC kot prejemniku v Združenih državah Amerike, kar pomeni, da bodo vaši osebni podatki preneseni v tretjo državo. Zagotovljeni bodo ustrezni zaščitni ukrepi pri prenosu teh osebnih podatkov z dejstvom, da družba Google LLC sodeluje in je potrdila svojo skladnost z okvirom zasebnostnega ščita EU-ZDA in zasebnostnega ščita Švica-ZDA. Več informacij o praksah varovanja zasebnosti družbe Google LLC najdete tukaj: https://policies.google.com/privacy?hl=en in tukaj: https://support.google.com/youtube/answer/2801895?hl=en-GB&ref_topic=9386940

Vaše osebne podatke posredujemo interno in po potrebi pravnim osebam, ki so del skupine Syngenta. Vaše osebne podatke prenašamo zunaj ozemlja Evropskega gospodarskega prostora samo, če:
(a) je prejemnik v državi, za katero je Evropska komisija ugotovila, da zagotavlja ustrezno raven zaščite;
(b) je prejemnik v Združenih državah Amerike in deluje v okviru zasebnostnega ščita EU-ZDA;
(c) smo sklenili sporazum s prejemnikom, ki vsebuje standardne klavzule o varstvu podatkov, ki jih je sprejela Komisija.

Upoštevajte, da bomo nekatere od vaših podatkov razkrili drugim udeležencem spletnega seminarja (npr. vaše ime se lahko pojavi na seznamu udeležencev, lahko se bo slišal tudi vaš glas skupaj s prikazom vaše podobe).

5) Uveljavljanje pravic, povezanih z varstvom podatkov
Prizadevamo si ohranjati visoko raven transparentnosti podatkov, ki jih obdelujemo. V zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, ki je opisana v tem obvestilu o varovanju zasebnosti, imate naslednje pravice, vezane na vaše osebne podatke:
- potrditi, da družba Syngenta Agro d. o. o. obdeluje vaše osebne podatke;                                
- pridobiti dostop (prejem kopije) osebnih podatkov, ki jih morda hranimo o vas;
- zahtevati, da popravimo, dopolnimo, popolnimo nepopolne ali posodobimo kakršne koli netočne osebne podatke;
- zahtevati, da izbrišemo vaše osebne podatke;
- omejiti obdelavo vaših osebnih podatkov;
- zahtevati, da vam posredujemo nekatere vaše osebne podatke ali jih prenesemo
  na drugega upravljavca podatkov (prenosljivost podatkov);                                                    
- in zahtevati, da prenehamo obdelavo vaših osebnih podatkov za zgoraj navedene namene (ugovor).  

Če želite uveljavljati katero koli od zgoraj navedenih pravic, se lahko brezplačno obrnete na nas tako, da pošljete elektronsko pošto na naslov: dataprivacy.si@syngenta.com

6) Vprašanja, pomisleki in pritožbe
Če imate kakršno koli vprašanje ali pomislek glede tega, kako družba Syngenta Agro d.o.o. uporablja vaše osebne podatke, se lahko obrnete na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov ali vodjo (DPO/DPC) na naslednji naslov:
dataprivacy.si@syngenta.com

Imate tudi pravico vložiti pritožbo pri ustreznem nadzornem organu (v državi članici vašega stalnega prebivališča, delovnega mesta ali kraja domnevne kršitve), v Sloveniji je to: Informacijskega pooblaščenca republike Slovenije (https://www.ip-rs.si/). Poleg tega imate pravico, da na pristojno sodišče vložite tožbo.

7) Posodobitve tega obvestila o varovanju zasebnosti
Podatek o tem, kdaj je bilo to obvestilo o varovanju zasebnosti nazadnje spremenjeno, lahko najdete tako, da na vrhu te stani poiščete navedbo "Zadnja sprememba teh pogojev uporabe je bila izvedena 3. maja 2020."
O vseh vnaprej predvidenih spremembah tega obvestila o varovanju zasebnosti boste obveščeni vnaprej, preden bodo spremembe dejansko začele veljati.
Za lastno evidenco lahko izvod tega obvestila o varovanju zasebnosti (in morebitne revidirane različice) tudi natisnete, prenesete ali ga kakor koli drugače shranite.