You are here

Izjava o zasebnosti

Uvod.  www.syngenta.si upravlja družba Syngenta Agro d.o.o., Slovenija (Syngenta) – vodja baze podatkov /eng. »data controller«/.  Vaša zasebnost nam je pomembna. Zato je družba Syngenta razvila to izjavo o zasebnosti (to »Izjavo«), da bi vas informirala o načinu, na kateri družba Syngenta zbira, shranjuje, uporablja in obdeluje osebne podatke ter informacije, ki ste nam jih dali preko tega spletnega mesta.

Datum začetka veljavnosti. 20. 01. 2016

Obseg te Izjave. Ta Izjava pokriva »osebne podatke in informacije«, ki jih pridobimo preko tega Site-a. »Osebni podatki in informacije« so podatki, ki vas osebno identificirajo, samostojno ali v kombinaciji z drugimi informacijami, ki so nam dostopne. Primeri osebnih informacij vključujejo vaše ime, naslov, e-poštni naslov, identifikacijsko davčno številko in informacije, ki jih daste, ko uporabljate našo spletno stran za ustvarjanje računa ali osebnega profila.

Vaše soglasje. Z uporabo tega Site-a sprejemate prakse, ki so opisane v tej Izjavi (vključno s Politiko uporabe piškotkov, ki je dostopna na tem Site-u). Če se s to Izjavo ali Politiko uporabe piškotkov ne strinjate, prosimo vas, da tega Site-a ne uporabljate. Pridržujemo si pravico, da to Izjavo ali Politiko uporabe piškotkov spremenimo v katerem koli trenutku. Vse spremembe bodo objavljene v tej Izjavi ali Politiki uporabe piškotkov, materialne spremembe pa se na splošno uporabljajo samo na aktivnosti in informacije, ki so pridobljene za tem. Spodbujamo vas, da redno berete to Izjavo in Politiko uporabe piškotkov, da bi zagotovili, da ste seznanjeni z vsemi spremembami in načinom, na kateri se vaše informacije lahko uporabljajo.

S strinjanjem z in sprejemanjem te izjave o zasebnosti, izraženim kot v prejšnjem odstavku, podajate sovjo privolitev, da Syngenta Agro, d. o. o., Kržičeva ulica 3 - Ljubljana, da obdeluje Vaše osebne podatke, pridobljene skladno s to izjavo o zasebnosti in v skladu s pogoji uporabe spletne strani www.syngenta.si, za namene določene v tej izjavi o zasebnosti in v pogojih uporabe spletne strani www.syngenta.si. Pri tem imate pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa podatkov, ki se nanašajo na Vas. Syngenta Agro d.o.o. pa Vam zagotavlja, da bo s podatki ravnala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1; Uradni list RS, št. 86/04, 113/05-ZInfP, 51/07-ZUstS-A, 67/07, 94/07-UPB1).

Katere osebne podatke in informacije zbiramo preko svoje spletne strani?

Informacije, ki omogočajo osebno identifikacijo, so informacije, ki nam dajo podrobnosti o tem, kdo ste vi. Osebne informacije se zahtevajo, ko naročate neko storitev, se registrirate za neki račun in nam pošiljate povratne informacije. Te informacije lahko vključujejo, na primer, vaše ime, naslov (naslov za izpostavljanje računov in prijavljeni naslov), e-poštni naslov, podrobnosti o industriji in izdelkih ter informacije o kreditni kartici ali druge informacije za plačevanje. Te informacije se lahko nahajajo v naših bazah podatkov o kontaktih in bazah administrativnih podatkov zaradi posla, ki smo ga z vami opravili ali v katerega smo trenutno vključeni, ali zato, ker verjamemo, da bi lahko bili zainteresirani za prejemanje materialov o našem poslovanju in storitvah. To nam omogoča, da učinkovito upravljamo svoj odnos z vami, da izboljšujemo svojo spletno stran in storitve, ki vam jih ponujamo, ter, da ciljamo postavke od interesa, ki vam jih lahko pošiljamo. Skladno z vsebino te izjave o zasebnosti bomo z vašimi podatki ravnali v skladu z ZVOP-1

Informacije, ki ne omogočajo osebne identifikacije so informacije, ki so izključno statistične narave in same po sebi ne identificirajo posamezne osebe ali subjekta ter so odvisne od vašega obiskovanja spletne strani. Te informacije lahko vključujejo, na primer, domeno, iz katere pristopate Spletu, datum in čas vašega pristopanja spletni strani ter spletni naslov spletnega mesta, iz katerega ste se direktno povezali na spletno stran. Te informacije se uporabljajo skupaj, da bi spletno stran naredili bolj uporabnim in privlačnim za njegove uporabnike. Če družba Syngenta katerega od podatkov o obisku spletnega mesta poveže z vašim imenom, bomo te podatke obravnavali kot osebne in z njimi ravnali v skladu z ZVOP-1, s čimer izrecno soglašate, v kolikor se strinjate z in sprejemate določila te izjave o zasebnosti.

Pogodbe, ki urejajo vašo uporabo posebnih značilnosti in področij, zaščitenih z geslom.

Ta Site lahko uporablja posebne značilnosti in področja, zaščitena z geslom. Ko se registrirate za uporabo posebne značilnosti ali področja zaščitenega z geslom, lahko vas vprašamo, ali se strinjate s posebnimi pogoji, ki urejajo vašo uporabo posebne značilnosti ali področja zaščitenega z geslom. V teh primerih vas bomo prosili, da daste svoje izrecno soglasje s posebnimi pogoji tako, da, na primer, označite hišico ali kliknete na gumb, na katerem piše »strinjam se«. Ta vrsta soglasja je znana kot »click-through« pogodba. Če se kateri koli pogoj click-through pogodbe razlikuje od pogojev te Izjave, pogoji click-through pogodbe bodo dopolnjevali ali spremenili to Izjavo, vendar samo v zvezi tistih vprašanj, ki so urejena s »click-through pogodbo«.

Družba Syngenta zbira osebne podatke, ki ji jih posredujete med uporabo spletnega mesta. Tovrstni osebni podatki so lahko na primer vaše ime, ime podjetja, v katerem ste zaposleni, vaš poštni naslov ali poštni naslov podjetja ali vaš e–poštni naslov. Skladno z vsebino te izjave o zasebnosti bomo z vašimi podatki ravnali v skladu z ZVOP-1.
 

Piškotki in podobne tehnologije.                                  

Mi »piškotke« in druge spletne tehnologije uporabljamo, da bi zbirali informacije ter podpirali določene značilnosti svojih spletnih strani. Te tehnologije lahko uporabljamo, na primer, za naslednje

 • Zbiranje informacij o načinu, na katerega obiskovalci uporabljajo naše spletne strani – katere strani obiskujejo, katere povezave uporabljajo in kako dolgo ostanejo na vsaki strani;
 • Upravljanje z našimi oglaševalskimi kampanjami in določanje njihove učinkovitosti;
 • Podpiranje značilnosti in funkcionalnosti naših spletnih strani – na primer, da bi vam olajšali, da vam ni treba ponovno vpisovati informacij, ki že obstajajo v naših bazah podatkov ali, da bi naložili nastavitve, ki ste jih nastavili ob predhodnih obiskih naših spletnih strani; in
 • Personaliziranje vaših izkušenj medtem, ko uporabljate naše spletne strani.

Na splošno, informacije, jih zbiramo z uporabo te spletne tehnologije, vas ne identificirajo osebno. Vendarle, če ste ustvarili uporabniško identiteto, na primer, tako, da ste se registrirali za uporabo področja, zaščitenega z geslom na eni izmed naših spletnih strani, lahko povežemo informacije, ki jih zbiramo s pomočjo spletnih tehnologij z drugimi informacijami, ki vas identificirajo osebno.

Če ne želite prejemati piškotkov, lahko namestite svoj iskalnik tako, da zavrača piškotke ali, da vas obvešča o nastavitvi piškotkov na vaš računalnik. Prav tako lahko naše piškotke obrišete tako, ko zapustite spletno stran. Čeprav se od vas ne zahteva, da sprejmete piškotke, če ste svoj iskalnik namestili, da zavrača piškotke, ko obiskujete naše spletne strani ne boste mogli uporabljati vseh značilnosti in funkcionalnosti naših spletnih strani. Za več podrobnosti vas prosimo, da si preberete Politiko uporabe piškotkov na tem Site-u.

Kako družba Syngenta uporablja vaše osebne informacije?

Na splošno, osebne informacije, ki jih pridobimo preko naše spletne strani, uporabljamo za naslednje

 • ponujanje izdelkov, informacij in storitev, ki jih iščete;
 • potrebe varnosti, preprečevanje kreditne prevare;
 • zagotavljanje učinkovitosti uporabniške službe;
 • zagotavljanje personaliziranih izkušenj pri uporabi naše spletne strani;
 • prikazovanje personaliziranega oglaševanja pri obiskovanju naše spletne strani;
 • kontaktiranje s posebnimi ponudbami in drugimi informacijami, za katere verjamemo, da vam bodo v interesu (vendar samo z vašim dovoljenjem);
 • kontaktiranje z informacijami in obvestili, ki so povezani z vašo uporabo naše spletne strani;
 • povabila na sodelovanje v anketah in dajanje povratnih informacij;
 • boljše razumevanje vaših potreb in interesov;
 • izboljševanje vsebine, funkcionalnosti in uporabnosti naše spletne strani;
 • izboljševanje naših izdelkov in storitev;
 • izboljševanje naših trženjskih in oglaševalskih naporov; in
 • za vse druge potrebe, ki so navedene v uporabnem obvestilu o zasebnosti ali v neki drugi pogodbi, ki je sklenjena med vami in družbo Syngenta.

Kako družba Syngenta deli moje osebne informacije?

Ponudniki storitev. Mi osebne informacije delimo z družbami in organizacijami, ki ponujajo storitve za naš račun, na primer, družbe, ki nam ponujajo storitve podpore (kot so storitve obdelave kreditnih kartic, storitve shranjevanja podatkov in storitve web-hostinga) ali, ki nam pomagajo v postavljanju naših izdelkov ter storitev na trg (kot so družbe za e-poštni marketing tretjih strani). Te tretje strani so s pogodbo zavezane za uporabo osebnih podatkov, ki jih z njimi delimo, samo z namenom ponujanja storitev za naš račun in na sprožanje komercialno razumnih ukrepov, da bi zaščitile zaupnost ter varnost vaših osebnih podatkov.

Znotraj skupine Syngenta. Osebne informacije, ki jih pridobimo preko naše spletne strani lahko delimo znotraj skupine Syngenta ali z drugimi povezanimi družbami Syngente za potrebe cross-marketinga in v ostale namene. Če ne želite, da delimo vaših osebnih informacij z drugimi članicami družine družb Syngenta, lahko odstopite (opt-out) ob katerem koli času tako, da nam pošljete e-pošto ali, da pišete našemu uslužbencu za zasebnost podatkov – kontaktni podatki se nahajajo na tem Site-u. Ob tem družba Syngenta skladno z veljavno zakonodajo, predvsem z ravnanjem v skladu z ZVOP-1, sprejme razumne previdnostne ukrepe, s katerimi zavaruje zaupnost in varnost vaših osebnih podatkov. Z navedenim izrecno soglašate, v kolikor se strinjate z in sprejemate določila te izjave o zasebnosti.

Prenos poslovanja. Vaše osebne informacije se lahko prenesejo družbi, ki je kupila delnico ali premoženje družbe Syngenta, ene izmed njenih povezanih družb ali ene izmed naših družb, na primer, kot posledica prodaje, združevanja, reorganizacije ali likvidacije. Če pride do takšnega prenosa, uporaba vaših osebnih informacij iz strani družbe pridobitelja in naprej, je podložna tej politiki ter preferencami na področju zasebnosti, ki ste nam ga izrazili. Vsekakor bo takšno ravnanje v skladu z ZVOP-1, s čimer izrecno soglašate, v kolikor se strinjate z in sprejemate določila te izjave o zasebnosti.

Usklajenost z zakoni in zaščita naših pravic ter pravic drugih oseb. Osebne informacije lahko odkrivamo, ko v dobri veri verjamemo, da je odkrivanje potrebno zaradi izvrševanja zakona, sodnega naloga ali poziva. Prav tako lahko odkrivati osebne podatke, da bi preprečili ali raziskali možna kazniva dejanja kot je prevara ali kraja identitete, da bi izvedli ali uporabili naše online pogoje za uporabo ali druge pogodbe; ali, da bi zaščitili naše lastne pravice ali premoženje ali pravice, premoženje ali varnost naših uporabnikov ali drugih oseb.

Skupne informacije. Lahko delimo skupne demografske ali anketne informacije s tretjimi stranmi, vendar so te informacije anonimne in ne vsebujejo nikakršnih osebnih podatkov ali informacij. Skupne informacije, ki jih delimo, lahko vključujejo anonimne informacije, ki so pridobljene z uporabo piškotkov in drugih podobnih sledilnih tehnologij, kot pa je razloženo v odstavku pod nazivom »piškotki in podobne tehnologije«.

Kot je opisano v obvestilu o zasebnosti. Pridržujemo si pravico do odkrivanja vaših osebnih informacij, kot je opisano v dodatnem obvestilu o zasebnosti, ki je objavljeno na spletnem mestu (ali področju) kjer te informacije vpišete. Z dajanjem svojih osebnih informacij na tej spletni strani dajete svoje soglasje za odkrivanje svojih osebnih informacij, kot je opisano v tem obvestilu o zasebnosti.

Kot je opisano v click-through pogodbi. Pridržujemo si pravico do odkrivanja vaših osebnih informacij, kot je opisano v kateri koli click-through pogodbi, s katero ste se strinjali.

Vaše izbire

Na splošno
spoštujemo vašo pravico do izbire načina, kako zbiramo, uporabljamo in odkrivamo vaše osebne informacije. V večini primerov, v trenutku zbiranja vaših osebnih informacij, vas bomo prosili, da izberete svoje izbire. Prav tako bomo vklopili tudi povezavo »opt-out« v newsletteru ali promocijski e-pošti, ki vam jo pošiljamo, da bi nas lahko obvestili, da v prihodnje ne želite več prejemati takšnih obvestil iz naše strani. Če ste ustvarili račun ali osebni profil na spletni strani, lahko posodobite nekatere ali vse svoje izbrane izbire zasebnosti tako, da spremenite ustrezne nastavitve v nastavitvah svojega računa ali na strani profila.

Direktni marketing

Pred uporabo vaših osebnih informacij za potrebe direktnega marketinga (ali dovolitve našim povezanim družbam, da to delajo), vam bomo ponudili možnost, da izberete ali želite, da se vaše informacije uporabljajo na takšen način. Če v katerem koli trenutku želite, da se vas odstrani iz naših mailing-seznamov za direktni marketing, pošljite nam e-pošto ali pišite našemu uslužbencu za zasebnost podatkov – kontaktni podatki se nahajajo na tem Site-u. Prosimo, da navedete svoje polno ime, naslov in e-poštni naslov tako, da vas lahko najdemo na svojih mailing-seznamih. Ko dobimo potrebne informacije, vas bomo odstranili iz naših mailing-seznamov. Prosimo vas, da nam omogočite razumen rok za izvršitev vaše zahteve.

Deljenje vaših osebnih informacij.

Prosimo, da si preberete odstavek pod nazivom » Kako družba Syngenta deli moje osebne informacije?«, da bi izvedeli, kako delimo vaše osebne informacije s tretjimi stranmi in kakšne izbiree imate.

Kako lahko pristopite svojim osebnim informacijam, jih posodobite ali popravite?

Če ste ustvarili račun ali osebni profil na eni izmed naših spletnih strani, lahko pristopite nekaterim ali vsem svojim osebnim informacijam in jih posodobite v nastavitvah svojega računa ali na vaši strani profila. Prav tako lahko pristopite svojim osebnim informacijam in jih posodobite ali popravite preko e-pošte ali dopisa, naslovljenega na našega uslužbenca za zasebnost podatkov – kontaktni podatki se nahajajo na tej strani. Odgovorili vam bomo v razumnem roku in, v katerem koli primeru, v roku, ki je predpisan z merodajnim zakonom. Zaradi vaše zaščite vas bomo prosili za dodatne informacije, da bi preverili vašo identiteto. V večini primerov vam bomo omogočili dostop in popravljanje ali brisanje vseh netočnih informacij, ki jih odkrijete. Vendarle, v nekaterih primerih lahko omejimo ali zavrnemo vašo zahtevo, če je to dovoljeno z zakonom ali je predpisano ali, če nismo v zmožnosti, da preverimo vašo identiteto. Čeprav praviloma ne zaračunavamo teh storitev, si pridržujemo pravico, da po lastni presoji zaračunamo razumno nadomestilo, če je to dovoljeno z merodajnim zakonom. Če se v vašem primeru uporablja nadomestilo, vas bomo obvestili. Na vašo zahtevo se bomo odzvali hitro in primerno. Zahteve za spreminjanje ali brisanje vaših osebnih podatkov ureja ZVOP-1 in družba Syngenta bo ravnala skladno z ZVOP-1 glede obveznosti poročanja ali shranjevanja dokumentov, ki jih mora upoštevati družba Syngenta.
 

Kako družba Syngenta ščiti osebne informacije?

Mi ohranjamo vseobsežni program varnosti podatkov, vključno s komercialno razumnimi administrativnimi, fizičnimi in tehnološkimi varnostnimi ukrepi, da bi zaščitili vaše osebne informacije od nepooblaščenega pristopa, nepooblaščene uporabe ter nepooblaščenega ali naključnega uničenja, spreminjanja ali odkrivanja. Čeprav sprožamo komercialno razumne previdnostne ukrepe, da bi zagotovili raven varnosti, ki ustreza občutljivosti osebnih informacij, ki jih zbiramo, vendarle ne moremo zagarantirati varnost informacij, ki so dane preko Spleta ali shranjene v naših bazah podatkov. Družba Syngenta bo v okviru svojih finančnih zmožnosti in v skladu z ZVOP-1 skrbela za zanesljivost, točnost, popolnost in ažurnost osebnih podatkov v svojih podatkovnih zbirkah ter zagotavljala varnost slednjih.

Povezave na druga spletna mesta Syngenta

Ta Site vsebuje hiperpovezave na druga spletna mesta, katere upravlja družba Syngenta ali drugi subjekti družbe Syngenta (»Druga spletna mesta Syngenta«). Ta Druga spletna mesta Syngenta so ločena in zasebna spletna mesta. Vsako ima svoj namen. Zato se na vsa Druga spletna mesta Syngenta uporabljajo njihovi lastni pogoji uporabe in njihove lastne izjave o zasebnosti. Če preko povezav na tem Site-u pristopate Drugim spletnim mestom Syngenta, prosimo vas, da si vzamete par minut in si preberete pogoje uporabe in izjavo o zasebnosti, ki so objavljeni na vsakem Drugem spletnem mestu Syngenta, ki ste ga obiskali.

Povezave na druga spletna mesta

Ta Site lahko vsebuje povezave na spletna mesta, katere upravljajo druge družbe, vključno s spletnimi mesti, s katerimi upravljajo tretje osebe ponudniki storitev, naše povezane družbe in ostale tretje strani. Ta Izjava se ne uporablja na osebne informacije, ki so pridobljene na enem izmed spletnih mest teh tretjih strani. Če pristopate spletnim mestom tretjih strani preko povezave na tem Site-u, prosimo vas, da si vzamete nekaj minut in si preberete politiko o zasebnosti, ki je objavljena na tej strani.

Otroci

Naša spletna stran ni usmerjena proti otrokom niti cilja na otroke mlajše od 13 let. Ne uporabljamo te spletne strani, da bi zavestno iskali podatke od otrok ali prodajali izdelke otrokom, mlajšim od 13 let. Če ste mlajši od 13 let, ne dajajte nam nikakršnih osebnih informacij. Če izvemo, da nam je nekdo mlajši od 13 preko spletne strani dal podatke, ki omogočajo osebno identifikacijo, vložili bomo razumne napore, da te informacije odstranimo iz svojih baz podatkov.

Posebna obvestila za obiskovalce s prebivališčem izven Švicarske

Družba Syngenta je švicarska korporacija s sedežem v Baslu v Švicarski. Družba Syngenta uporablja spletne strežnike in shranjuje podatke v Švicarski, Franciji ali drugih državah. Vaše osebne informacije lahko posredujemo svojim ponudnikom storitev in drugim osebam, ki se nahajajo v Švicarski, Franciji, Združenih državah Amerike ali drugim državam, za potrebe, ki so opisane v tej Izjavi. Razne države imajo različne zakone in zahteve na področju zasebnosti, nekatere pa ponujajo manjšo zakonsko zaščito za vaše osebne informacije kot druge. Vendarle, vedite, da ne glede na to, kje so vaše osebne informacije pridobljene, uporabljene, prenesene ali shranjene, če so pridobljene preko tega Site-a, zaščitene bodo s pogoji te Izjave in vsemi obvestili o zasebnosti ali click-through pogodbe, ki se uporabljajo na vas.

Z uporabo tega Site-a dajete svoje soglasje za zbiranje, uporabo in prenos svojih osebnih informacij znotraj ali v Združene države Amerike ali katero koli drugo državo na svetu.

Merodajno pravo

Za to Izjavo so merodajni zakoni Švicarske brez vpliva na njene odredbe o konfliktu zakona.

Vprašanja o naši praksi na področju zasebnosti

Če imate kakršna koli vprašanja glede te Izjave ali naše prakse na področju zasebnosti, na nas se obrnite po e-pošti ali pišite našemu uslužbencu za zasebnost podatkov – kontaktni podatki se nahajajo na temu Site-u.

** OPOMBA: zagotoviti, da so kontaktni podatki uslužbenca za zasebnost podatkov uvrščeni tja, kjer se na njih sklicuje