You are here

Share page with AddThis

Vpogled v delovanje

Deluje hitro in dolgotrajno

ELATUS® Era je zanesljiv v vseh okoliščinah. Preventivno in odlično kurativno delovanje zagotavlja izjemno učinkovitost in popolno varstvo tudi pri visokem pritisku bolezni.

Takoj po aplikaciji se SOLATENOL® hitro premešča v notranjost lista in ostane koncentriran v voščeni listni plasti. To mu zagotavlja posebno varnost pred izpiranjem s padavinami.   Voščena plast deluje kot rezervoar: SOLATENOL®, vezan v tej plasti, se postopoma premešča (translaminarno in akropetalno) v ostale plasti lista, kar zagotavlja permanentno in podaljšano delovanje pripravka. Triazolna komponenta se po ksilemu sistemično premešča po celotni rastlini.

ELATUSTM Era je posebej formuliran tako, da čim bolj optimalno doseže in se oprime ciljne površine, ne glede na izbiro šob oziroma velikost kapljic.

Ali veste, kaj se dogaja znotraj listov vašega posevka ?

Septoria - razvojni krog

VARSTVO

Najboljši pristop je preventivno varstvo. Ko se pojavijo bolezenska znamenja, je določena škoda (poškodbe notranjosti listov) že narejena. Kurativno škropljenje ni dovolj uspešno. Zaradi zmanjševanja tveganja za pojav rezistence glive proti fungicidom uporabljamo aktivne snovi z različnimi načini delovanja. S tem pomembno prispevao k obvladovanju razvoja rezistence in zagotavljanju trajnostne učinkovitosti razpoložljivih aktivnih snovi. Nesporno najboljši izbor za učinkovito varstvo v drugem delu sezone (BBCH 37 – 65) je   Elatus Era, ki varuje list od zunaj in od znotraj ter zagotavlja odlično kurativno in dolgotrajno preventivno varstvo posevka pred nadalnjim širjenjem bolezni. Poleg pšenične listne pegavosti izjemno dobro kontrolira tudi rje, prav tako uspešno kontrolira tudi bolezni klasa (rjavenje pšeničnih plev in fuzarioze).

Puccina - razvojni krog

VARSTVO

Bolezen zatiramo preventivno oz. takoj, ko opazimo prva znamenja bolezni. Potrebno je redno pregledovanje posevkov. Ob intenzivnejših napadih je po potrebi škropljenje potrebno ponoviti. Elatus Era je pripravek, ki zagotavlja tako preventivno kot tudi kurativno varstvo proti vsem vrstam rj. S svojim širokim spektrom delovanja in odličnim dopolnjevanjem dveh aktivnih snovi Elatus Era zagotavlja najvišjo učinkovitost in nadstandardno dobre rezultate tako na posevkih pšenic kot tudi na posevkih ječmena, rži, tritikale, pire in ovsa.

Pšenica je na svetu najpomembnejša kultura.

Za doseganje stabilne kakovosti in visokih pridelkov je nujno pravočasno in učinkovi


ELATUS® Era se enakomerno razporedi po površini lista. Inovativni fungicid se takoj po aplikaciji hitro absorbira v notranjost lista, kjer se s translaminarnim in lateralnim premeščanjem enakomerneje kot druge aktivne snovi porazdeli po celotnem listnem tkivu.

Informacije

Marko Mežnarič
Mobi: + 386 (0)31 770 744
[email protected]

Alen Matijašić
Mobi: + 386 (0)40 453 238
[email protected]

Stanko Ambruž
Mobi: + 386 (0)31 776 999
[email protected]

Danijel Veberič
Mobi: + 386 (0)51 608 124
[email protected]