You are here

Share page with AddThis

Politika uporabe piškotkov

Naša spletna stran www.syngenta.si uporablja piškotke, kot to počnejo skoraj vse spletne strani, da vam pomagamo, pri kar najboljši izkušnji ob obisku spletne strani.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran ob vašem prvem obisku spletne strani lahko namesti na vaš računalnik ali mobilno napravo. Piškotek bo spletnemu mestu ali drugi spletni strani ob naslednjem obisku pomagal prepoznati napravo. Spletni svetilniki ali druge podobne datoteke se uporabljajo za isti namen. V tem pravilniku uporabljamo izraz »piškotki« za vse datoteke, ki zbirajo podatke na ta način.

Piškotki imajo več funkcij. Z njihovo pomočjo si na primer zapomnimo vaše želje, analiziramo, kako dobro deluje naša spletna stran, ali pa lahko celo priporočamo vsebine, za katere menimo, da vas bodo zanimale.

Nekateri piškotki vsebujejo osebne podatke – če na primer ob prijavi kliknete »zapomni si me«, bo piškotek shranil vaše uporabniško ime.

Piškotki, ki jih uporablja spletna stran www.syngenta.si:

  • ne bodo zbirali podatkov, na podlagi katerih vas je mogoče osebno identificirati,
  • bodo zbirali splošnejše informacije, na primer o tem, kako uporabniki pridejo na naše spletne strani ali o uporabnikovi splošni lokaciji,
  • se ne bodo uporabljali za posredovanje informacij zunanjim tržnim podjetjem ali oglaševalskim medijem.

Piškotki, ki jih uporabljamo na strani www.syngenta.si

Ime piškotka

Opis

_ga

Uporablja se za razlikovanje obiskovalcev.
(GA – Universal Analytics)

_gat

Uporablja se za uravnavanje števila zahtevkov.
(GA – Universal Analytics)

#lang

Jezikovni piškotek

ASP.NET_SessionId

To je piškotek, ki se uporablja za identifikacijo seje obiskovalcev na strežniku. Ustvari se ob prvem dostopu obiskovalčevega spletnega brskalnika do te spletne strani.

AWSELB

To je piškotek, ki ga zagotavlja AWS ELB
(Elastic Load Balancer) za upravljanje sej, imenovanih »sticky sessions« na produkcijskih strežnikih.

Piškotke lahko blokirate z aktiviranjem nastavitve v vašem brskalniku, ki vam omogoča zavrnitev namestitve vseh ali nekaterih piškotkov.

Če boste v svojem brskalniku blokirali vse piškotke (vključno z osnovnimi piškotki), morda ne boste mogli dostopati do naše spletne strani ali posameznih delov strani.

Povezave na druge spletne strani podjetja Syngenta

Ta stran vsebuje hiperpovezave do drugih spletnih strani, ki jih upravljajo podjetje Syngenta ali drugi subjekti podjetja Syngenta (v nadaljevanju »druge spletne strani podjetja Syngenta«). Te druge spletne strani podjetja Syngenta so ločene in samostojne spletne strani. Vsaka spletna stran ima svoj namen. Vsako drugo spletno stran podjetja Syngenta zato ureja lasten pravilnik o piškotkih. Če dostopate do drugih spletnih strani podjetja Syngenta prek povezav na tej spletni strani, vas prosimo, da si vzamete nekaj minut in si ogledate pravilnik o piškotkih, ki je objavljen na vsaki spletni strani podjetja Syngenta, ki jo obiščete.

Povezave do drugih spletnih strani
Ta stran lahko vsebuje vgrajeno vsebino, ki izhaja iz spletne strani ali povezuje na spletne strani, ki jih upravljajo druga podjetja, vključno s spletnimi stranmi, s katerimi upravljajo naši zunanji ponudniki storitev, naše podružnice in druge tretje osebe, kamor spadajo tudi spletne strani družbenih medijev, kot so YouTube, Twitter, LinkedIn in Facebook.

Ko obiščete spletno stran z vgrajeno vsebino ali sledite povezavi na stran tretje osebe, lahko naletite na piškotke na takšni strani. Podjetje Syngenta nima nadzora nad temi piškotki in odgovornosti v zvezi z njimi, zato morate za več informacij preveriti ustrezni pravilnik o piškotkih tretje osebe.

Na nekaterih svojih spletnih straneh ponujamo tudi funkcijo »deli stran«, kjer lahko vsebino preprosto delite na straneh, kot so Facebook, Twitter in Linkedin. Te strani lahko uporabijo piškotke, ko se prijavite na njihove storitve. Podjetje Syngenta nima nadzora nad temi piškotki in odgovornosti v zvezi z njimi, zato morate za več informacij preveriti ustrezni pravilnik o piškotkih tretje osebe.