You are here

Share page with AddThis

Podjetji Syngenta in Novozymes dajeta na evropski in latinskoameriški trg edinstven biofungicid

Vinska trta
19.03.2021
Mikrobni foliarni fungicid s širokim spektrom delovanja.

Syngenta, vodilno kmetijsko podjetje, in Novozymes, vodilno svetovno podjetje na področju bioloških rešitev, sta danes najavili, da začenjata s komercializacijo izdelka TAEGRO®. Podjetji, ki sta moči združili leta 2012 z namenom razvoja in trženja izdelka, sta sedaj prejeli prve odobritve izdelka v Belgiji, Bolgariji, na Češkem, v Franciji, Nemčiji, Grčiji, Hondurasu, Italiji, na Nizozemskem, v Romuniji, Sloveniji, Španiji in Združenem kraljestvu. V naslednjih 12 mesecih pričakujeta številne dodatne odobritve v Evropi in Latinski Ameriki, kar bo omogočilo številne predstavitve izdelka na trgih v letu 2020.

»Navdušeni smo, da naše sodelovanje s podjetjem Novozymes vstopa v fazo komercializacije, ter vznemirjeni glede naših načrtov za predstavitev izdelka na trgu. V zadnjih sedmih letih je naše skupno popotovanje prispevalo k poglobitvi razumevanja bioloških snovi in navdušeni smo, da v roke kmetov dajemo novo orodje,« komentira Jean-Philippe Albert, globalni vodja nadzora bolezni v podjetju Syngenta.

»To sodelovanje združuje moč podjetja Syngenta na področju biokontrole na globalnem trgu in njegovo predanost, da na trg pripelje nove tehnologije, ter poglobljeno znanje podjetja Novozymes na področju trajnostnih in bioloških rešitev,« pove Thomas Batchelor, podpredsednik BioAg Commercial v podjetju Novozymes. »Kot razvijalec in proizvajalec izdelka TAEGRO® smo resnično navdušeni, da bo še ena mikrobna tehnologija na voljo kmetom, s pomočjo katere se bodo lahko na trajnosten način spopadli z boleznimi ter se izognili večjim izgubam pridelka.

Lajšanje kritičnih bolečih točk pridelovalcev in soočanje z izzivom trajnosti

TAEGRO® je mikrobni foliarni fungicid s širokim spektrom delovanja. Ko pridelovalci sadja in zelenjave uporabljajo izdelek TAEGRO® v priporočenih programih za upravljanje pridelkov, izdelek slednje ščiti pred boleznimi, kot sta praškasta plesen in botritis. Zaradi njegovega mikrobnega izvora, nizkih stopenj nanosa ter kratkih intervalov za ponoven vstop na območje, obdelano z izdelkom, in kratke karence je TAEGRO® močno orodje, ki zagotavlja skladnost z zahtevami prehranske verige in prispeva k povečanju tržnih donosov. Trud, ki se skriva za razvojem in komercializacijo izdelka TAEGRO®, dokazuje zavezanost obeh podjetij k trajnosti.

TAEGRO® je registrirana blagovna znamka podjetja Novozymes A/S.

O podjetju Syngenta

Syngenta je eno izmed vodilnih svetovnih podjetij na področju kmetijstva. Prizadevamo si za varno prehranjevanje po svetu in istočasno skrb za planet.  Naš cilj je izboljšati trajnost, kakovost in varnost kmetijstva s pomočjo svetovne znanosti in inovativnih rešitev za pridelke. Naše tehnologije milijonom kmetov po svetu omogočajo boljšo izrabo omejenih kmetijskih virov. Skupaj z 28.000 ljudmi v več kot 90 državah si prizadevamo preoblikovati način pridelave. Skozi partnerstva, sodelovanje in načrt »Good Growth Plan« (Načrt dobre rasti) si prizadevamo izboljšati produktivnost kmetij, rešiti zemljo pred degradacijo, izboljšati biodiverziteto in oživiti podeželske skupnosti. Za več informacij obiščite spletni mesti www.syngenta.com in www.goodgrowthplan.com. Spremljajte nas na Twiterju na naslovih www.twitter.com/Syngenta in www.twitter.com/SyngentaUS

O podjetju Novozymes

Novozymes je vodilno svetovno podjetje na področju bioloških rešitev. Skupaj s strankami, partnerji in globalno skupnostjo izboljšujemo kmetijsko in industrijsko zmogljivost, medtem ko ohranjamo vire na planetu ter pomagamo zgraditi boljša življenja. Smo največji svetovni ponudnik encimskih in mikrobnih tehnologij in naša bioinovacija omogoča večje količine kmetijskih pridelkov, pranje pri nizkih temperaturah, energetsko učinkovito proizvodnjo, obnovljivo gorivo in številne druge koristi, na katere se zanašamo danes in v prihodnosti. To imenujemo »Rethink Tomorrow« (Premisli o jutri). www.novozymes.com.