Kaj, če bi imeli možnost izkoristiti prosto dostopen dušik iz zraka?

Žita
Deluje v širokem temperaturnem razponu in je združljiv z večino gnojil ter sredstev za varstvo rastlin, zato ga je mogoče kombinirati z drugimi aplikacijami.

Gnojenje z dušikom je ključnega pomena za pridelek in njegovo kakovost.  Toda prinaša tudi nekatere negativne učinke.

Kaj, če bi imeli možnost izkoristiti prosto dostopen dušik iz zraka?

VIXERAN je biostimulator, zasnovan za fiksiranje atmosferskega dušika in oskrbo rastlin z njim. Spodbuja rast, hkrati pa regenerira in revitalizira tlaTemelji na preizkušenem sevu bakterije Azotobacter salinestris.  Bakterija je v stanju mirovanja zaščitena pred neugodnimi razmerami. V stiku s talno in rastlinsko vlago se takoj aktivira ter prodre v liste in korenine.

Kolonizira rastlino in  rizosfero. Na površini listov in korenin tvori biofilm, ki bakteriji zagotavlja zaščito, da se lahko nemotemo razvija in množi.

Azotobacter salinestris deluje na različnih ravneh. Veže dušik iz zraka znotraj listov, korenin in rizosfere. Dušik se sprošča neposredno v rastlino, zato ni nevarnosti izgub zaradi izpiranja v tla ali izhlapevanja v zrak. Sprošča tudi spojine, ki pomagajo pri stabilizaciji talnih agregatov in povečujejo aktivnost talnih mikrobov, kar še dodatno doprinese k preprečevanju izgub dušika.  

Znanstveno dokazano je VIXERAN idealen za uporabo v številnih posevkih, še posebej v žitih in koruzi. Deluje v širokem temperaturnem razponu in je združljiv z večino gnojil ter sredstev za varstvo rastlin, zato ga je mogoče kombinirati z drugimi aplikacijami.

Za razliko od tradicionalnih gnojil ni tveganja za prekomerno gnojenje in presežke dušika.  Znanstveno dokazano je VIXERAN idealen za uporabo v številnih posevkih, še posebej v žitih in koruzi. Deluje v širokem temperaturnem razponu in je združljiv z večino gnojil ter sredstev za varstvo rastlin, zato ga je mogoče kombinirati z drugimi aplikacijami.  Za razliko od tradicionalnih gnojil ni tveganja za prekomerno gnojenje in presežke dušika.

VIXERAN
Naravna fiksacija dušika, ki dopolnjuje standardne prakse gnojenja in zagotavlja pridelek ter kakovost na trajnosten način.