You are here

Izjava o dostopnosti

Razumemo pomen ustvarjanja spletnega mesta, ki je uporabno in dostopno vsem obiskovalcem našega spletnega mesta. Ta stran razlaga:

  • naš pristop k temu, da to spletno mesto naredimo dostopno,
  • lastnosti, ki pospešujejo dostopnost strani;
  • kaj morate narediti, če imate kakršnakoli vprašanja ali povratne informacije za nas.

Pristop

Cilj za to spletno mesto je zadovoljevanje ali preseganje zahtev kriterija ravni A iz smernic World Wide Web Consortium Web Accessibility Initiative (WCAG WAI) 2.0.

Lastnosti dostopnosti

 

Pristop tipkovnici

Zagotovili smo povezave ‘pojdi na glavno vsebino’, da bi omogočili neposreden dostop mimo navigacijskega menija na stran z glavno vsebino.

Veličina besedila

Velikost besedila lahko spremenite tako, da uporabljate izbiro svojega iskalnika za spremembe velikosti fonta (pisave): View – Text Size. Vendarle, odvisno od nastavitev besedila, ki ga izberete, videz nekaterih strani se  lahko razlikuje od tistega, ki smo ga izvirno zamislili.

Alternativno besedilo za slike

Vse slike spremlja ustrezno alternativno besedilo.

Elementi zaglavja

Elementi zaglavja HTML so uporabljeni za prikazovanje strukture strani podpirajoč pomožne tehnologije, ki omogočajo navigacijo s stranjo od zaglavja do zaglavja.

Besedilo povezave

Vse hiperpovezave morajo imeti smisel, ko se preberejo izven konteksta. Hiperpovezave pa so jasno prikazane s stilom besedila, ki se razlikuje od normalnega glavnega besedila.

Neodvisnost JavaScripta

Tam, kjer se uporablja JavaScript ali druge skripte za navigacijo ali funkcionalnost, je nastavljen alternativni mehanizem v primeru, da vaš iskalnik ne podpira te skripte.

Kontrast barv

Izbrali smo kombinacije barve besedila in ozadja, ki pomagajo v ustvarjanju zadostnega kontrasta, prav tako pa smo zagotovili, da reference na informacije niso označene le z barvo.

Stilske podlage

Uporabili smo kaskadne stilske podlage - Cascading Style Sheets (CSS), da bi kontrolirali prikaz strani ter pravilno strukturirani mark-up vsebine. Če stilske podlage niso podprte ali so izklopljene, informacijam na strani se vendarle lahko pristopi in se lahko berejo.

Vprašanja in povratne informacije

Če imate kakršne koli težave v dostopu do kakršnih koli informacij na tem spletnem mestu ali, če imate kakršne koli povratne informacije za nas, kontaktirajte z nami preko e-pošte ali nam pišite – kontaktne podatke  poiščite na tem Site-u.

Datum revizije

Ta Izjava o dostopnosti je nazadnje posodobljena 20. 01. 2016.