Prvo škropljenje posevkov ječmena

Žita
Zaradi intenzivne rasti in zgodnjega pojava bolezni je pravočasna preventivna uporaba fungicida izjemno pomembna, še posebej v vlažnih in toplih pomladih. V takih razmerah lahko že zgodaj spomladi pričakujemo okužbe z mrežasto pegavostjo ječmena in ječmen

Zaradi intenzivne rasti in zgodnjega pojava bolezni je pravočasna preventivna uporaba fungicida izjemno pomembna, še posebej v vlažnih in toplih pomladih. V takih razmerah lahko že zgodaj spomladi pričakujemo okužbe z mrežasto pegavostjo ječmena in ječmenovim listnim ožigom. Zaradi intenzivne rasti in zgodnjega pojava bolezni je pravočasna preventivna uporaba fungicida (T1 - prvo kolence) izjemno pomembna.

  • Prvo tretiranje opravite čim hitreje, najpozneje do stadija 1. kolenca (BBCH 31) in uporabite AMISTAR Era v odmerku AMISTAR 0,5 l/ha + PECARI 0,5 l ha.
  • Drugo tretiranje sledi v stadiju BBCH 47-49, ko so vidne prve rese, priporočamo pa uporabo ELATUS Era v odmerku 0,8 - 1,0 l/ha.

    Če boste opravili samo eno tretiranje, potem svetujemo, da ga opravite nekoliko pozneje in uporabite ELATUS Era v polnem odmerku 1,0 l/ha.
Ječmen je nagnjen k poleganju, zato priporočamo, da pri prvem škropljenju s fungicidi dodate tudi pripravek MODDUS Evo.