Čas uporabe Vixerana

Žita
Vixeran - Čas uporabe | Syngenta | Slovenija

Zaradi različnih mest delovanja (list, korenine, tla) je čas uporabe sredstva VIXERAN prilagodljiv, saj tako foliarna kot tudi talna uporaba vodita do želenega učinka. Kljub temu priporočamo foliarno uporabo v zgodnejših razvojnih stadijih. Nanos je potrebno opraviti pravočasno, še preden rastlinam začne primanjkovati dušika.

Bakterija Azotobacter salinestris oživi takoj, ko VIXERAN raztopimo v vodi. Fiksacija dušika se zacče pri temperaturi okrog 8 °C. Ko se populacija bakterije ustrezno poveča, se prične biološko fiksiran dušik sprošcati v rastlino, kadar koli ga le-ta potrebuje. VIXERAN tako zagotavlja pridelek in kakovost na trajnosten način ter pomaga blažiti visoke stroške nabave dušikovih gnojil. VIXERAN je združljiv z večino fitofarmacevtskih sredstev in gnojil, ki se običajno uporabljajo v navedenih kulturah, razen z izdelki alkalne reakcije.

  • Dodatek prebiotičnega izdelka, kot so izdelki na osnovi aminokislin ali morskih alg (npr. QUANTIS ), lahko prispeva k pospešeni rasti mikroorganizma in tako k večji učinkovitosti pripravka VIXERAN .
  • Tretiranje opravimo zgodaj dopoldan ali proti večeru; s tem olajšamo prodiranje bakterije v rastlinsko tkivo, poleg tega pa preprečimo morebitne izgube zaradi izhlapevanja.